Overzicht premies

Informatie & nuttigheden

Overzicht van premies voor buitenisolatie

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige premies voor het plaatsen van buitenmuurisolatie in Vlaanderen. Particulieren en bedrijven kunnen via de website www.mijnverbouwpremie.be eenvoudig hun premie simuleren en aanvragen voor energie-besparende investeringen waaronder na-isolatie van gebouwen die minstens 15 jaar oud zijn. Naargelang de groep waartoe men behoort kan iedereen financiële steun aanvragen voor zaken zoals gevelisolatie, dakisolatie, isolerende beglazing, warmtepomp enz.

  1. Als u muurisolatie aanbrengt op de bestaande buitengevel van uw woning ontvangt u een max. energiepremie van € 30/m². Een aannemer moet de na-isolatie aanbrengen aan de buitenzijde van de bestaande buitenmuren (Rd isolatiemateriaal ≥ 3,0 m²K/W).

  2. Het bedrag van de premie is afhankelijk van uw gezinsinkomen en -samenstelling, en van het gebouwtype: een residentieel of niet-residentieel gebouw.

  3. Voor Mijn VerbouwPremie moet het totaal factuurbedrag per categorie minstens 1000 euro exclusief btw bedragen.

  4. U kunt facturen inbrengen met een factuurdatum tot 2 jaar terug.
  1. Voor beschermde afnemers wordt tot 50 % van de factuur terug betaald met een maximum van 6000,00 euro. Deze afnemers zijn personen die recht hebben op sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas. Voor de middelste inkomenscategorie is het tot 35 % van de factuur met een maximum van 4200,00 euro.

  2. Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kunt u vanaf 1 september 2022 ook de voordelige Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Mijn VerbouwLening vervangt de Energielening (tot 15.000 euro via het Energiehuis voor een prioritaire doelgroep/klanten met exclusief nachttarief).