Bouwkundige Werken

Bouwkundige Werken

Aanpassingswerken

Mabrick bvba staat garant voor een goeie renovatie inclusief diverse aanpassingswerken die het isoleren zonder koude bruggen mogelijk maakt.

De raamslagen worden afgezaagd en om de draagkracht van de opening te behouden wordt een breder L-ijzer of lenteel geplaatst. Dit lenteel wordt dan ook hoger geplaatst om ook zo te kunnen gaan isoleren tot tegen het raamkader. Wanneer er rolluiken zijn in de aanpassingswerken moeten deze langs binnen in de rolluik kast worden geïsoleerd en is het niet steeds nodig een nieuw lenteel of L-ijzer te voorzien indien de draagkracht links en rechts gegarandeerd blijft.

Om koude bruggen te voorkomen worden de dagkanten mee geïsoleerd met het E-board systeem. Tussen de isolatie en het raamprofiel plaatsen we ook nog een zwelband om waterinfiltratie in de aanpassingswerken te voorkomen.

Bijkomende kan je ook kiezen om SIGA fentrim tape rond de ramen te laten plaatsen die 100 % waterdicht maar dampopen zijn. Deze zorgen ook voor een uitstekende luchtdichte aansluiting tussen raam en gevel.

Bouwkundige Werken

Kleine grond- en graafwerken

Voor kleine grond- & graafwerken kan u bij onze eigen vaste partner Thima terecht. Met onze eigen graafmachines, kranen en containers staan wij ook hier garant voor een volledig proces en afwerking. Hierdoor kunnen wij ook alle zaken in eigen beheer tot een goed einde brengen.

  • Nutsleidingen
  • Riolering
  • Afsluitingen / schermen
  • Vloerplaten
  • Opritten & terrassen

De Bobcat E25 is ontwikkeld voor betrouwbaarheid, bedieningscomfort, soepele werkgroepbediening en superieure hydraulische prestaties. De E25 biedt meerdere klantvoordelen en nieuwe technologieën die nog niet beschikbaar zijn op veel compacte graafmachines die op dit moment op de markt zijn. De E25 heeft een gewicht van 2571 kg (inclusief cabine en standaard bak) in combinatie met een uitstekende stabiliteit en graafdiepte van 2,89m.

Kraan wordt enkel verhuurt met bijhorende machinist.
Bouwkundige Werken

Metselwerk

Vaak worden bij gevelrenovaties raam- of deuropeningen aangepast of wordt er ander klein metselwerk uitgevoerd. Hier kan u ook voor bij ons terecht.Wilt u een aanbouw realiseren en combineren met het E-board systeem, dan kan dit ook volledig voor u worden gerealiseerd.

Grondwerk, metselwerk, dakwerk, vloerwerk en ramen, alles kan je bij ons bekomen. Hiervoor werken wij samen met enkele vaste partners waar ieder van ons kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Dit zorgt voor een vlotte werf met goede communicatie en zonder slechte afspraken.

Bouwkundige Werken

Leveren en plaatsen van stalen liggers of poutrels

Reeds vele jaren hebben wij ervaring en de nodige materialen voor het leveren en plaatsen van stalen liggers (poutrels). Met aangepaste stutten en systeembalken kunnen we elke situatie aan. Samen met onze vaste Ingenieur kunnen we altijd het gepaste type voorstellen en zoeken we naar de beste oplossing. Ook plaatsen van kolommen incl. de nodige betonsloffen zijn voor ons geen probleem. Stalen liggers en kolommen kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd:
  • onbeschilderd
  • geschilderd
  • gegalvaniseerd
  • gemetalliseerd
  • brandwerend behandeld (enkel ter plaatse)
Opgelet, bij het plaatsen van een stalen ligger moet men steeds een architect en/of ingeneur raadplegen.

Veel mensen willen hun woonoppervlakte vergroten, zonder dat ze hiervoor moeten bijbouwen. Een ruimte opentrekken is perfect mogelijk met behulp van stalen liggers, maar dit moet wel gebeuren met de grootste aandacht voor de stabiliteit van de woning. U kunt ze voor verschillende toepassingen gebruiken. U wilt bijvoorbeeld een draagmuur verwijderen in uw huis. Een balk van staal kan het gewicht van de bovenliggende vloer, muur en/of het dak opvangen. Van de H balken heeft de HEA balk het laagste draagvermogen en de HEM balk het hoogte draagvermogen.

Kleine ruimtes zorgen vaak voor een claustrofobisch en opgesloten gevoel. Om uw woning of bedrijfsgebouw meer te laten ademen, een gevoel van ruimte en vrijheid te creëren en voor meer lichtinval te zorgen, kunnen we de steunmuren afbreken en nieuwe stalen liggers plaatsen. Zo kan u optimaal gebruik maken van uw bestaande ruimte.

Bouwkundige Werken

Steenstrips geven een totale make-over

Met steenstrips of halve stenen kan men een bestaande gevel een totale “make-over” geven. Ook voor nieuwbouw of industriële gebouwen kunnen deze stenen gebruikt worden. De verkoop van steenstrips gaat in stijgende lijn. Kijk bijvoorbeeld naar E-Board, waarbij (ver)bouwers isolatieplaten in combinatie met steenstrips gebruiken voor de isolatie en renovatie van hun buitengevel. Of steenstrips voor het interieur: je kan aan je binnenmuren een bakstenen ‘look’ geven, in plaats van bijvoorbeeld te behangen of te schilderen.

Vragen?

Aarzel niet om ons
te contacteren!

Wilt u contact opnemen of een offerte aanvragen?