Isolatie & afdichting

Isolatie & afdichting

Isoleren is cruciaal!

Als je renovatieplannen hebt, dan is het cruciaal om je dak en je muren degelijk te isoleren. Muren kun je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant isoleren. Isoleren aan de binnenzijde brengt wel heel wat nadelen met zich mee.

Isoleren aan de binnenkant

Isolatie aan de binnenzijde van muren of daken bestaat in de meeste gevallen uit een laag isolerend materiaal, dat wordt bedekt met voorzetwanden. Als je voor deze techniek opteert, moet je er goed op letten dat je onderbrekingen in de isolatie vermijdt, bijvoorbeeld daar waar een binnenmuur met een buitenmuur verbonden is.


Zulke onderbrekingen leiden tot zogenaamde koudebruggen, die warmte verloren laten gaan en problemen zoals condensatie en schimmelvorming met zich mee kunnen brengen. Om dit te vermijden, kun je dampremmende folie aanbrengen en een aangepaste buitenafwerking gebruiken.

Isoleren aan de buitenkant
Esoleren voor daken kan ook: Powerroof® is een oplossing die voorziet in een doorlopend luchtdicht isolatieschild boven op de dakconstructie. De platen laten geen vocht door en zijn eenvoudig te installeren, ook bij ongelijkmatige afstanden tussen de spanten. Bij renovatieprojecten zorgt Powerroof® ervoor dat de bestaande binnenconstructie ongewijzigd kan blijven.
Buitenschrijnwerk

Ook het buitenschrijnwerk heeft contact met de buiten-omgeving en is dus zeker ook een must om te gaan vervangen wanneer dit nog niet zou gebeurd zijn. Voor zowel esoleren/isoleren als voor het plaatsen van hoogrendementsglas zijn er premies.

*Mabrick is Erkend Aannemer voor binnenmuur isolatie!
Vochtbeheersing & herstel

Opkitten van openingen en 
dillatie-voegen

Op onze eigen werken verzorgen wij ook steeds het afkitten van de ramen, deuren, poorten en dillatatie-voegen. Opkitten van voegen is niets meer dan het duurzaam afdichten van alle kieren, naden en voegen met een elastisch materiaal. Voegen tussen verschillende oppervlaktes & materialen moeten worden voorzien van elastische voegen die de beweging van de verschillende vlakken of zones kan opvangen.

Voor het mooiste resultaat worden waar nodig de verschillende materialen afgeplakt met een masking tape.

Met een Accu siliconenpomp worden de werken vlot uitgevoerd. Bij mabrick worden uitsluitend hoogwaardige Polymeren gebruikt om op te kitten. Dit is lijmen en afdichten waardoor de kit beter blijft kleven dan een gewone silicone. Ook zijn er enkele kleuren verkrijgbaar met een korrel in de polymeer waardoor het uitzicht er als een cementvoeg uitziet. Deze zijn wel minder elastisch dan de normale polymeer en zijn dus niet in alle omstandigheden toepasbaar.

Vragen?

Aarzel niet om ons
te contacteren!

Wilt u contact opnemen of een offerte aanvragen?