Vochtbeheersing en Herstel

Vochtbeheersing & herstel

Esoleren

Mensen denken meestal nog aan het isoleren van de spouw in de muren. Aan die methode zitten soms nadelen. Mabrick bvba wil meer inzetten op het isoleren van de gevel buitenaf. Dit heten we dan ook “Esoleren”. De gevel isoleren langs buiten en tegelijk ook vernieuwen met een mooie bakstenen blik.

Enkele eigenschappen van E-board:

  • 100 % waterdicht systeem tot 2000 Pascal getest
  • dampopen systeem
  • neutraliseert koude bruggen in de spouw

Opgelet: E-board is geen oplossing tegen opstijgend vocht.

Vochtbeheersing & herstel

Uw gevel laten hydrofoberen

Een vochtige leefruimte door binnendringend vocht via gevelstenen, vooral bij oudere stenen, kan worden voorkomen door hydrofobering. Doe-het-zelf hydrofobeermiddelen op de markt leggen echter vaak een oppervlakkige film op de gevel, waardoor de steen niet meer kan ademen en het risico op condensatie in de woning toeneemt. Professionele hydrofuge-behandelingen onder lichte druk met waterafstotende producten behouden de ademende eigenschappen van de steen, verbeteren de weerstand tegen vuil, en beperken de groei van schimmels. Deze milieuvriendelijke waterbasis-behandeling is niet alleen geschikt voor gereinigde of gerenoveerde gevels maar ook voor nieuwbouwwoningen, 
waar het de isolatie verbetert en de muren schoon houdt.

Ook kan je bij ons kiezen voor een nog stevigere behandeling met Hydro creme’s die nog dieper indringen in de steen en langer hun werking behouden tot wel 15 jaar.

Vochtbeheersing & herstel

Injecteren tegen opstijgend vocht

Voor injecteren tegen opstijgend vocht werken wij uitsluitend met producten van Remmers. In hun laboratorium ontwikkelen een 200-tal medewerkers dagdagelijks de beste producten en worden alle producten uitvoering getest. Afhankelijk van de samenstelling van de muur wordt een aangepaste behandeling tegen opstijgend vocht geadviseerd.
De laatste tientallen jaren hebben horizontale afdichtingen door middel van injectie zich bewezen. Het is een efficiënte, schone techniek en bovendien gunstig in prijs. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied is de revolutionaire crèmetechnologie.

Vochtbeheersing & herstel

Een scheurherstel systeem

Het scheur herstel systeem van Thor Helical is een gecertificeerd systeem, dat is opgebouwd uit 2 componenten. De TH heliforce bar in combinatie met TH WHO60 mortel. De producten zijn speciaal op elkaar afgestemd, om als systeem te voldoen. De TH Heliforce bar is verkrijgbaar in diverse diameters en in lengtes van 1, en 7 meter. WHO60 is een thixotrofische, krimpvrije mortel gebaseerd op basis van cement met polymeer toevoeging en is speciaal samengesteld voor de binding met de TH heliforce bar. De mortel vult de sleuf rondom de Heliforce bar en ontwikkelt kracht die ervoor zorgt dat de TH heliforce bar zelfs onder zware condities niet van zijn positie kan wijken.

Deze behandeling genereert een uitmuntende druk en trekkracht om de kwaliteit van de muur structureel te herstellen naar de oorspronkelijke eigenschappen en voorkomt verdere scheurvorming. Daar waar de TH behandeling is toegepast zorgen de herstelde muren er direct voor dat de krachten evenredig worden verspreidt.

Vragen?

Aarzel niet om ons
te contacteren!

Wilt u contact opnemen of een offerte aanvragen?