Hydrofoberen

Vochtbeheersing & herstel

Hydrofoberen

Een vochtige leefruimte kan veroorzaakt worden door het binnen komen van vocht via uw gevelsteen. Nieuwe stenen, maar hoofdzakelijk de oudere stenen vormen hiertoe een gevaar. Het door komen van vocht kan simpel vermeden worden door uw gevel te laten hydrofoberen.

Op de doe-het-zelf markt zijn veel producten te krijgen om een gevel te hydrofoberen. Het grote nadeel met deze vloeibare silicone producten is dat ze een oppervlakkige film gaan leggen op uw gevel. Uw gevel gaat zodanig dicht zijn dat de steen niet meer kan ademen. Resultaat is dat u dan een verhoogt risico heeft op condensatie in uw woning.

Vele gevels hebben last van mos en vuil die zich hecht aan de steen. Nadat wij uw gevel hebben gereinigd onder druk van water en de nodige herstellingen hebben uitgevoerd (indien nodig) brengen wij de hydrofuge aan onder lichte druk. Het product dat we gebruiken stoot water sterk af. Laat de ondergrond ademen (het door laten van water damp). De behandeling zal normaal de kwaliteit van de ondergrond niet veranderen. Ze verbetert de aanslag van vuil en beperkt groei van schimmels, algen en korstmos. Over schilderen met geschikte verven en coatings is mogelijk. Het is een product op waterbasis die geen kwaad kan voor het milieu.
Nieuwbouw

Niet alleen op gereinigde of gerenoveerde gevels is deze behandeling een aanrader, hydrofoberen is ook voor een nieuwe woning een interessante voorzorg omdat het meer waarde geeft aan de isolatie van de woning en de muren proper houdt.

Voordelen
Voordelen
  • De gevel mag geen zouten bevatten
  • De gevel moet in een goede bouwkundige staat verkeren
  • De gevel mag geen vocht bevatten (denk aan inwaterend en optrekkend vocht)
  • Het materiaal in de gevel moet homogeen van aard zijn